Víte, jak správně používat lubrikační gel?

Jak používat lubrikační gel

Víte, jak správně používat lubrikační gel?

Používání lubrikačního gelu není žádná věda. Nebo je? Kolik lubrikantu vlastně použít? Může se používat s kondomem? Je rozdíl v používání lubrikantu s partnerem a erotickou pomůckou? Existují rozdíly v používání lubrikantu při jednotlivých erotických aktivitách?

Kolik lubrikantu je ve skutečnosti potřeba?

  • Pokud používáte silikonový lubrikant na klasický či anální sex, měla by stačit kapička přibližně ve velikosti lískového oříšku. Obecně platí, že je lepší gelu na začátku použít spíš méně a v případě potřeby postupně přidávat.
  • Při použití lubrikačního gelu na vodní bázi se nemusíte bát použít už od začátku trošku více. Připravte se také na to, že ho pravděpodobně budete muset použít během hrátek vícekrát, protože na rozdíl od silikonového může poměrně rychle vysychat.

Jak lubrikant správně používat?

  • Nejprve naneste požadované množství gelu na ruku a promněte. Tím se ujistíte, že gel roznesete rovnoměrně na požadovaná místa, a navíc ho zahřejete, takže vás z hrátek nevytrhne náhlý pocit nepříjemného chladu.
  • Poté gel naneste na požadované místo – erotickou pomůcku, vaše či partnerovi intimní partie nebo na místo, které chcete pomocí lubrikantu promasírovat.

Musím opravdu používat lubrikant při análním sexu?

Jednoznačně ANO. Pro anální sex je ideální silikonový lubrikační gel s dlouhou výdrží. Dokonce si můžete vybrat i lubrikant určený přímo na anální sex, díky kterému se vyhnete nepříjemným pocitům na začátku hrátek. Rozhodně byste však lubrikant při této praktice zanedbat neměli. Alespoň pokud si chcete podobný zážitek zopakovat v budoucnu a vyhnout se nejen nepříjemné bolesti přímo po sexu, ale i několik dní poté. Bez lubrikačního gelu v tom lepším případě může docházet pouze k bolestivému styku a následným „trhlinkám“ v anální oblasti, které dovedou život skutečně znepříjemnit.

Lubrikační gel a kondomy

U kondomů a lubrikačního gelu záleží především na složení lubrikantu. Některé lubrikanty obsahující olej, který může kondom poškodit a jeho použití tak není bezpečné. Pokud používáte lubrikant s kondomem, ujistěte se, že jsou spolu kompatibilní.

Lubrikační gel a erotické pomůcky

Při používání erotických pomůcek je lubrikační gel stejně důležitý jako při análním sexu. Celý zážitek s jakoukoliv erotickou pomůckou se s lubrikantem dostává na úplně jinou úroveň a samozřejmě je také výrazně bezpečnější.

Obecně platí, že při použití erotických hraček by se měl používat primárně lubrikační gel na vodní bázi. V případě použití silikonového gelu může zvláště u hraček ze silikonu docházet k degradaci materiálu, čímž se výrazně snižuje jejich životnost.

Na závěr bychom chtěli zmínit, že je důležité nakupovat lubrikační gely pouze od renomovaných značek. U produktů z neznámých zdrojů, například z Číny, nelze zaručit jejich bezpečnost. Nedoporučujeme také používat lubrikanty se syntetickými barvami, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky.

 

 

Prosím, ověřte váš věk

Vstupujete na stránky s erotickým obsahem. Souhlasem prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.